:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2023   13:45

0

64

Hil: Ohridski sporazum imaće pozitivan efekat ne samo na Srbiju, već i na Balkan

Ohridski sporazum imaće pozitivan efekat ne samo na Srbiju, već i na Balkan u širem smislu kao region, rekao je u Vranju američki ambasador Kristofer Hil.

"Nadam se da će Ohridski sporazum ostati u istoriji zabeležen s jedne strane kao tačka u kojoj je krenula normalizacija odnosa Beograda i Prištine i učinila da granice spajaju ljude, a ne da ih dele, ali, takođe, i kao prekretnica da smo krenuli da se bavimo privrednim pitanjima na prvom mestu", rekao je američki ambasador Kristofer Hil.

Naveo je da se "u poslednjih par dana svojski potrudio da stavi do znanja da se Ohridski sporazum tiče Kosova, a ne drugih delova Srbije".

"Sporazum prebacuje deo odgovornosti na sve nas da se potrudimo da kroz ekonomski razvoj pomognemo da ovaj region jača i napreduje. Sve države i stanovnici Zapadnog Balkana se moraju potruditi da ovaj region međusobnom saradnjom se približi EU, a to nije politički nego ekonomski zadatak", istakao je Hil.

Američki ambasador je u poseti Vranju i sastao se sa gradonačelnikom sa kojim je razgovarao o ekonomskim i političkim prilikama u gradu.

Izvor: RTS

Kristofer HilOhridski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva