:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2023   12:15

0

167

Hil: SAD nemaju puno detalja o jučerašnjim hapšenjima Srba na KiM

Ambasador SAD-a u Beogradu Kristofer Hil rekao je danas da Sjedinjene Američke Države ne znaju puno detalja o jučerašnjem hapšenju trojice Srba sa KiM.

"Rečeno je da su povezana sa zločinima koji su se navodno dogodili pre trideset godina", rekao je Hil T a n j u g u.

Istakao je da će drugima ostaviti da zaključe zašto su hapšenja usledila neposredno nakon neuspešne runde dijaloga u Briselu i tokom trajanja Generalne Sednice Ujedinjenih Nacija. 

"Verujem da je ovo moguće rešiti brzo i želeo bih da se više razgovara o kooperaciji, a manje o hapšenjima", zaključio je Hil.

Istakao je i da SAD ne razumeju kako zabrana uvoza robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju, koju je uvela vlast u Prištini, može da pomogne ukupnoj situaciji u odnosima između Beograda i Prištine.

"Što se tiče Kosova i zabrane uvoza (srpskih) proizvoda zaista to ne razumem. Znam da moje kolege u ambasadi u Prištini rade puno kako bi se to pitanje rešilo. Meni jednostavno nije jasno kako te mere zabrane mogu pomoći", rekao je Hil za T a n j u g  tokom obilaska fabrike Bambi u Požarevcu.

Dodao je da je sada najvažnije smiriti tenzije i povećati nivo saradnje.

"Ono što je potrebno videti u ovoj regiji jugoistpočne Evrope je veći nivo saradnje, tolerancije, zajednički rad kako bi ostvarili oblike saradnje koji će trajati", naveo je Hil.

Izvor: T a n j u g

Kristofer Hil
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva