:

:

TV Most

clock

Februar 07, 2023   12:23

0

133

Hiljadu paketića deci na KiM iz Sremske Mitrovice

Hiljadu paketića sa slatkim i slanim artiklima, igračkama, odevnim predmetima i školskim priborom podeljeno je proteklih dana deci u više srpskih sredina na Kosovu I Metohiji u humanitarnoj akciji Mesne zajednica Blok B iz Sremske Mitrovice.

Akciju "Deca za decu"  organizovao je humanitarac iz Sremske Mitrovice Dragan Božić, zajedno sa opštinom Inđija, Savezom zavičajnih udruženja, Udruženjem Kraljevina Srbija, Predškolskom ustanovom Sremska Mitrovica, "Roloplast Mošić", Udruženje žena iz Martinaca i nizom drugih organizacija i građana.

Pokloni su podeljeni deci iz opština Novo Brdo, Gračanica, Obilić, Lipljan, Vitina i Kosovo Polje.

Božić je RTS-u preneo da su posete selima Staro Gracko, Kuzmin, Babin Most i Rabovce, posebno izazvale emociju delegacije humanitaraca iz Sremske Mitrovice.

On se zahvalio čelnicima srpskih opština Novo Brdo i opštinama centralnog Kosova i Metohije na podršci i nesebičnosti prilikom podele i transporta.

Akciju su uspešno sproveli i volonteri Crvenog krsta Kosovske Vitine, kao i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohija, obezbedivši prevoz.

Humanitarna akcija obuhvatila je i posetu selu Kuzmin kod Kosova Polja, u kome su predstavnici istoimenog sela Kuzmin kod Sremske Mitrovice, obnovili bratimljenje koje datira iz 1988. godine.

Izvor: RTS; Foto: RTS

KiMpaketićiDeca za decuSremska Mitrovica

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva