:

:

TV Most

Foto: danubeogradu.rs

clock

Jul 15, 2015   12:05

0

140

Hiljadu lampiona iznad Beograda

Zahvaljujući Elektroprivredi Srbije, preko hiljadu lampiona pustiće sami posetioci manifestacije. Budući da meteorolozi najavljuju lepo vreme bez jakog vetra, muzički program i podela lampiona počeće u 20 časova, a sam spektakl puštanja lampiona sat kasnije.

Ovaj događaj deo je manifestacije "Tesla dani 2015.", koja je održana od 6. do 12. jula, i odvijala se istovremeno u čak 12 gradova i mesta Srbije, na skoro 30 lokacija, uz učešće više hiljada ljudi.

Brojnim zanimljivim izložbama, predavanjima, neobičnim turama i obilascima, i drugim, mahom besplatnim programima, protekle nedelje je širom Srbije proslavljen rođendan Nikole Tesle, Dan nauke i Međunarodna godina svetlosti - 2015.

Svi oni koji nisu uspeli u toku ovih nedelju dana da posete neko od zanimljivih dešavanja, do 10. avgusta na Aerodromu Nikola Tesla mogu pogledati izložbu "Teslina vizija interneta" ili u Muzeju Nikole Tesle istraživati Tesline lične dokumente uz pomoć nove "Elektronske čitaonice".

Izložba dečjih radova posvećenih Nikoli Tesli i inspirisanih velikim naučnikom je otvorena u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka do 7. avgusta, ulična izložba "Svetlost i bez sijalice" na Trgu Nikole Pašića u Beogradu do 20. jula, a u Galeriji "Čubrilo", u Kuli na Gardošu, u Zemunu, i dalje se može videti izložba "Umetnička dela iz zaostavštine Nikole Tesle".

Takođe, izložba "Tesla u Beogradu 1892. godine" se u holu Opštine Negotin može pogledati do kraja meseca, dok će izložba "Fotografije iz Teslinog albuma" biti otvorena u Galeriji Meander Opštinskog kulturnog centra Apatin do 24. jula.

"Tesla dane" organizuje Klaster puteva kulture, koji umrežava preko 40 institucija kulture, turističkih organizacija i agencija, privrednika i šest fakulteta.

Pokrovitelji "Tesla dana" su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Elektroprivreda Srbije, Sćneider Electric i Trizma, a prijatelji projekta Opština Negotin, Mladi za turizam, AIESEC, Narodni muzej Leskovca i Udruženje Teslin toranj iz Leskovca, Narodni muzej Užice, Pupinov zavičajni kompleks u Idvoru, selo Velebit kod Subotice i brojni drugi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?