:

:

TV Most

Foto: Srpska solidarnost

clock

Mart 04, 2024   13:14

0

97

HO ,,Srpska solidarnost", 14.marta organizuje humanitarno-donatorsku večeru za stipendiranje mladih sa KiM

Humanitarna organizacija ,,Srpska solidarnost", koja godinama bespoštedno prikuplja pomoć i pomaže svom narodu na KiM,  posebno vodeći računa da obraduje najmlađe, realizuje novi projekat, čija realizacija će omogućiti mladima koji nemaju materijalnu mogućnost za dalje školovanje, da to ostvare kroz stipendije. 

,,Pokrenuli smo program stipendiranja srpske dece na Kosovu i Metohiji putem fonda ,,Milan Ivančević-Milanče". Do sada smo stipendirali oko 40 dece, a ove školske godine uz pomoć ljudi dobre volje i društveno odgovornih kompanija njih 23 prima stipendiju. Stipendisti pripadaju različitim kategorijama kao što su socijalno ugrožene i porodice sa više dece, deca talentovana u različitim oblastima (sport, nauka, umetnost i sl) kao i đaci Prizrenske bogoslovije", navode iz Srpske solidarnosti. 

U saopštenju se daodaje da su neki od od stipendista već poznati široj javnosti kao Uroš Mašić iz Prilužja, uspešni atletičar (prvak Srbije na 800 i 1500m), kao i mala Pavlina Radovanović koja svojim zvonkim glasom čuva i prenosi kosovsku tradiciju.

Deca tipendisti , odnosno  lista sa korisnicima sredstava, sastavlja se u saradnji sa Kancelarijom za KiM Vlade Republike Srbije, Školskom upravom AP KiM, sveštenstvom Raško-prizrenske eparhije, Crvenim Krstom i lokalnim  samoupravama na KiM . Mesečna stipendija za jedno dete iznosi 12.000 dinara, a stipendiranje traje najmanje godinu dana,  ističe se u saopštenju. 

Iz HO podsećaju da uskoro ističu stipendije za 14 mladih,  tako da je neophodno prikupiti sredstva za njihovo dalje školovanje, kao i za obezbeđivanje novih stipendija, koje bi omogućilo deci i njihovim porodicama, lagodniji život. 

Kako bi pomogla porodicama koje su rešene da ostanu na KiM, kao i njihovim potomcima,koji će nakon školovanja dati svoj doprinos društvu,  navodeći da je cilj da se, u svakom mestu na Kosovu i Metohiji gde ima srpskog življa,  stipendira bar jedno dete,
Srpska solidarnost organizuje  humanitarno-donatorsku večeru 14.03.2024. u restoranu „Trešnjin hlad“.

,,Pozivamo sve dobre ljude i one koji prepoznaju značaj ovakvih projekata od nacionalne važnosti da prisustvuju večeri, upoznaju naše delovanje i pruže pomoć i podršku Fondu za stipendiranje dece. Podršku je moguće pružiti godišnjim stipendiranjem jednog deteta bilo jednokratnom uplatom godišnje stipendije u iznosu od 144.000 dinara ili mesečno uplatom 12.000 dinara 12 meseci; jednokratnom uplatom (iznos u skladu sa mogućnostima) ili svakog meseca (iznos u skladu sa mogućnostima). Svaka pomoć je dobrodošla i svaki iznos uplate biće od značaja za rad Fonda jer se prikupljena sredstva akumuliraju i od prikupljene sume novca će zavisiti broj stipendista. Za one koji su u mogućnosti da stipendiraju jedno ili više dece omogućeno je sklapanje ugovora o donaciji kako za fizička tako i za pravna lica.

Još jednom pozivamo sve ljude dobre volje, društveno odgovorne kompanije, udruženja, sindikate...sve koji su zainteresovani za dobrobit srpske dece sa Kosova i Metohije da dođu na humanitarnu dobrotvornu večeru i pomognu da što više njih ostvari svoje snove i želje, da zajedno budemo deo rešenja", poručuje se u saopštenju. 

Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju večeri, postoji namenski račun za uplate u svrhu stipendiranja. 

Dinarski račun
160-0000000560970-19
Devizni račun uplate u EUR
SWIFT CODE:DBDBRSBG
IBAN:35160005400004999186
NAME:Srpska solidarnost, ADDRES:Srbija, Beograd, Skerliceva 12
PayPal:[email protected]

Podršku je moguće pružiti slanjem SMS-a na humanitarni broj 1389, a sav prihod od poruka se usmerava na stipendije.

Izvor: Saopštenje / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva