:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2019   14:44

0

567

HO "Srpska Solidarnost" deci Drena donela poklone

Na početku dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, članovi Humanitarne organizacije „Srpska Solidarnost“ posetili su selo Dren u Ibarskom Kolašinu,u kojem ima tridesetoro dece. Za sve njih ovi humani ljudi obezbedili su zimsku garderobu  i obuću.

Podno Mokre Gore, 17 km od Zudinog Potoka, nalazi se selo Dren u kojem živi tridesetak domaćinstava. Ohrabruje činjenica da u selu ima dosta dece i mladih. Za mališane ovog planinskog mesta ovo je poseban dan, pokloni koje su dobili izmamili su osmehe na njihovim licima.

Obradovali su se poklonima, jakne, obuća, šalovi... dobro će im doći za predstojeću zimu.

U ime svih roditela na poklonima se zahvalila Branka Spasić.

"Ovo nije prvi put da naša deca dobijaju pakete od Humanitarne organizacije „Srpska Solidarnost“, kada su krenuli u školu poklonili su im školski pribor i udžbenike. Ova pomoć je velika za nas, lepo je kada se neko seti i nas", rekla je Branka Spasić.

"Ovu akciju smo sproveli sa našim volonterima i ljudima dobre volje. Na problem školse dece u omom planinskom selu su nam ukazali učitelj iz sela Slađan i Miroslav iz Kosovske Mitrovice. Akciju smo sproveli na teritoriji centralne Srbije, a pomogli su nam i naši prijatelji iz Nemačke i Njujorka" rekao je član Humanitarne organizacije „Srpska Solidarnost“  Branko Antić.

Tokom dvodnevnog boravka na Kosovu i Metohiji članovi "Srpske Solidarnosti" obići će manastire: Devič, Visoke Dečane, Prćku Patrijaršiju. U Pasjanu kog Gnjilana organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva