:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 03, 2019   17:16

0

246

Hoće li vešala predstaviti u Briselu kao svoju politiku?

Ministar za evropske integracije i internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović prokomentarisala je situaciju sa sinoćnjeg protesta u Beogradu, na kome su nošena vešala, kao poruka političkim neistomišljenicima. Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Antić ocenio je da su defilujući preko Terazija sa vešalima u rukama pristalice Saveza za Srbiju i njihovi lideri sinoć bezočno zgazili na žrtve nacističkog terora.

Ovo je prava slika politike mržnje i nasilja koju promoviše Savez za Srbiju. Pošto je jedan od predvodnika Jeremić najavio intenzivne međunarodne aktivnosti, neka tim „zvaničnicima iz Brisela“ koje nije imenovao, pokaze ova vešala, i objasni i njima i nama šta to tačno znači – da li to najavljuju nasilje kao metod političke borbe i da li traže podršku za to.

Istovremeno, Jadranka Joksimović osudila je pretnje koje su sinu predsednika Aleksandra Vučića, Danilu, upućene preko Fejsbuka.

Takav način komunikacije ne može se pravdati slobodom mišljenja i izražavanja i stoga zasluzuje najostriju osudu.

Verujem da će nadležni organi reagovati na raspirivanje mržnje i podsticanje nasilja.

Antić: Vešalima SzS zgazio na žrtve nacističkog terora

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Antić ocenio je da su defilujući preko Terazija sa vešalima u rukama pristalice Saveza za Srbiju i njihovi lideri sinoć bezočno zgazili na žrtve nacističkog terora.

Ideja da se simbol stradanja rodoljuba u Drugom svetskom ratu donese na Terazije je skandalozna i priziva povratak najcrnjih dana u istoriji Beograda i Srbije, smatra Antić.

"Ljudi koji su marširali u Đilasovoj, Jeremićevoj i Obradovićevoj koloni noseći vešala ne znaju, a morali bi da znaju, da su prošli i pored terazijskog spomenika, kojima je slobodoljubiv Beograd odao poštu petorici rodoljuba koje je Gestapo mučio, a potom obesio na Terazijama. Umesto da su položili po jedan cvet na ovaj spomenik u znak sećanja na žrtvu svojih sugrađana, oni su pored njega prošli sa vešalima u rukama", naveo je Antić.

Za razliku od vođa ovih demonstracija, Srbija i Beograd ne žele da se vrate u vreme nacističkih odmazdi nad srpskim patriotama, poručio je ministar.

Smatra takođe da je zastrašujuće ćutanje Saveza za Srbiju i njegovih lidera na brutalno gaženje po slobodarskoj i antifašističkoj tradiciji Beograda i njihova poruka da bi se prema svojim sunarodnicima poneli kao i Gestapo 1941. godine.

"Koja je druga poruka kada 2019. godine donesete vešala na Terazije?", kaže Antić.

On je poručio da su Beograd i Srbija ipak, dovoljno veliki i jaki "da izraze prezir prema svima koji u grčevitoj borbi za vlast ne prezaju ni od toga da kaljaju njihovu antifašistcicku i slobodarsku tradiciju".

Izvor: Танјуг

Jadranka Joksimovićosuda vešala na protestimaEUBriselAleksandar Antić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva