:

:

TV Most

clock

April 18, 2019   21:57

0

181

Hodža: Rada Trajković dala izjavu 2018, odluka o produženju pritvora nije doneta

Tužilac kosovskog specijalnog tužilaštva Sulj Hodža, koji je zadužen za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, potvrdio je da je predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković "dala izjavu prošle godine", ali ne i da ta izjava ima veze sa produžetkom pritvora dvojici Srba iz Severne Mitrovice, koji su optuženi da su umešani u ubistvo Ivanovića, piše prištinski Kosev.

Beogradski list "Alo" ranije je objavio da je kosovski specijalni tužilac zatražio da Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću bude produžen pritvor, a svoj zahtev argumentovao je svedočenjem koje je kosovskom tužilaštvu dala Rada Trajković.

Trajković je demantovala ove navode, tvrdeći da nije svedok u slučaju Ivanović.

Hodža je u izjavi za Kosev potvrdio da je podnet zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića, ali dodaje da sud još nije doneo odluku.

"Nije još, produžetak pritvora sam tražio, ali sud još nije odlučio. To je tačno da je ona izjavu dala ranije, ali da je u vezi sa tim, na to ne mogu da odgovorim", rekao je on.

Hodža je dodao da je Trajković dala izjavu prošle godine u kancelariji kosovskog specijalnog tužilaštva u Prištini, ali nije precizirao kada se to tačno desilo jer se, kako je rekao, ne seća tačno meseca.

Kosev napominje i da je Hodža prekinuo razgovor pre nego što su ga novinari tog portala upitali da li je dokument koji je danas medijima pokazao srpski predsednik autentičan, kao i da li je taj dokument srpskim organima dostavljen na osnovu zamolnice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je pokazao akt prištinskog tužilaštva u kojem se Trajković pominje kao svedok.

"U ovom aktu o produženju pritvora Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću na trećoj strani, u obrazloženju stoji, da je svedokinja Rada Trajković izjavila da je imala neprekidne kontakte sa Oliverom Ivanovićem, i da je on bio stalno praćen i prisluškivan od strane države Srbije", preneo je on i dodao da se iz ovoga vidi kakve je laži iznela ta žena.

Dalje je pročitao da u tom aktu stoji da su iza prisluškivanja i praćenja stajali Milan Radoičić i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije, te da je izjavila da je Oliver Ivanović znao da će biti ubijen, da je molio predsednika i institucije Srbije da ga zaštite, ali da mu niko nije pružao podršku.

"Na osnovu ovog svedočenja Rade Trajković, Nedeljko i Marko su i dalje u pritvoru", podvukao je Vučić.

Izvor: Танјуг

IvanovićTrajkovićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva