Hodžaj: Ne znam šta će Ljimaj i Ahmeti u EU

:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 11, 2019   21:34

0

119

Hodžaj: Ne znam šta će Ljimaj i Ahmeti u EU

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izjavio je danas da nema informacija o tome zašto su kopredsedavajući za dijalog sa Beogradom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, otputovali u Brisel.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Hodžaj u intervjuu za T7 kazao da takvi sastanci nisu potrebni ako na Kosovu nema jedinstva.

"Nemam informacije o tome zašto su tamo, takvi sastanci mogu biti nepotrebni, nema smisla ako nismo jedinstveni na Kosovu. Ovih dana moramo dati pravac procesu dijaloga kako bismo doneli odluku o taksama", rekao je Hodžaj.

Kopredsedavajući delegacije za dijalog sa Srbijom Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti otputovali su juče Brisel kako bi predali platformu za dijalog koja je prošle nedelje izglasana u Skupštini Kosova.

Ljimaj je u izjavi za Kosovapress rekao je da je cilj odlaska u Brisel bio da šefici diplomatije EU Federiki Mogerini i formalno predaju platformu za dijalog.

"Kao što smo najavili, platformu za dijalog smo predali šefici diplomatije EU Federiki Mogerini. Istovremeno, cilj sastanka sa predstavnicima EU je da ih obavestimo o glasovima poslanika za dijalog i da Kosovo sada ima zvanični stav o dijalogu", rekao je Ljimaj iz Brisela.

On je, komentarišući pisanja medija da su kopredsednici krišom otputovali u Brisel, rekao da je ovo redovan sastanak delegacije i da nema šta da se sakrije nakon glasanja, jer su najavili da će nakon glasanja, platformu i zvanični stav Kosova dostaviti Briselu.

Izvor: Танјуг

KiMBriselHodžaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva