:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2015   09:10

0

204

Holanđanin režirao film o agresiji NATO na SRJ

Holandski reditelj i ekipa filma, koji će biti u Roterdamu, pozdraviće publiku posle premijere preko video live streaming linka, a novinari će moći da im postavljaju pitanja preko Tvitera, na koja će oni odmah odgovarati.

"Fontana" na Novom Beogradu, "Eurosinema" u Subotici i "Kupina" u Nišu deo su inovativnog programa IFFR Live. Taj program, prvi takav u svetu, sastoji se od pet projekcija najnovijih filmova koje su se održavale simultano od 24. januara do večeras u 40 bioskopa širom Evrope tokom trajanja festivala u Roterdamu.

Domaća premijera filma "Nebo iznad nas" biće na predstojećem Festu.

Film prati živote troje običnih ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja Beograda 1999. godine. Sniman je u avgustu i septembru 2013. na više lokacija u Beogradu.

Glavne uloge igraju Nada Šargin (Ana), Boris Isaković (Sloba), Nikola Rakočević (Bojan), Hristina Popović, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Boda Ninković, Mladen Sovilj...

Film se ne bavi političkim kontekstom bombardovanja već je u prvom planu život glavnih junaka i njihovi međuljudski odnosi u toj specifičnoj situaciji, a centralno mesto u ostvarenju zauzima bombardovanje zgrade Radio televizije Srbije, najavio je beogradski producent "Art i popkorn".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva