:

:

TV Most

Foto: Kljan Kosova

clock

Maj 31, 2020   14:49

0

206

Hoti danas Predsedništvu DSK predlaže ministre, imena već u medijima

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa rekao je da će kandidat za premijersko mesto i njegov stranački kolega Avdulah Hoti danas predložiti imena ministara za sastav nove kosovske vlade, prenosi Gazeta Ekspres.

Mustafa je naglasio da će se o tom predlogu Hotija danas izjasniti i rukovodstvo DSK na sednici Predsedništva koja je zakazana za 16 časova.

On je naglasio da dokle god Predsedništvo stranke ne donese odluku, ni jedno od do sada spominjanih imena nije sigurno da će biti deo budućeg vladinog kabineta.

"Bez odluke predsedništva DSK nema definitivnih imena, osim Avdulaha Hoti, za koga je ranije odlučeno", poručio je Mustafa.

Kako je ranije objavio portal Front Onlajn, očekuje se da će od članova DSK Driton Seljmanaj biti potpredsednik vlade, dok bi funkcija ministra finansija bila poverena Hikmeti Bajrami, a ministarstvo za infrastrukturu Arbenu Abrašiju.

Na mestu ministra unutrašnjih poslova očekuje se opet Agim Veljiu, dok bi resor kulture vodila Vljora Dumoši. Njen stranački kolega Besian Mustafa bi bio zadužen za integraciju, dok bi poljoprivredom upravljao Armend Zemaj.

Ono što je, prema pisanju ovog portala nejasno, je mesto ministra Kosovskih bezbednosnih snaga kojim rukovodi Anton Ćuni, jer postoji šansa da se ovo ministarstvo dodeli stranci Ramuša Haradinaja. U tom slučaju bi DSK dobila Ministarstvo zdravlja, kojim bi rukovodio Valjbon Krasnići.

Isti portal navodi da je Ljumir Abdidžiku odbio ministarsko mesto u novoj kosovskoj vladi.

Izvor: Kosovo Onlajn

Avdulah HotiDSKVlada KosovaIsa Mustafa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva