:

:

TV Most

Foto: Klan Kosova

clock

Mart 18, 2020   18:56

0

145

Hoti: Kurti danas nije smenio Veljiua, već samog sebe

Zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti reagovao je nakon smene ministra unutrašnjih poslova Agima Veljiua od strane premijera Aljbina Kurtija, ocenivši da je Kurti tako smenio sebe, a ne Veljiua.

 

“Naš fokus je bio i jeste na upravljanju situacijom, a ne na političkim igrama. Kurtijeva odluka pokazuje totalni nedostatak institucionalne odgovornosti i osetljivosti na situaciju kroz koju prolazimo kao društvo, ali i nedostatak etike u saradnji sa partnerima”, poručio je Hoti.

Kaže da Demokratski savez Kosova (DSK) funkcioniše drugačije, kako kao stranka, tako i u institucijama.

“Naši zvaničnici slobodno izražavaju svoje neslaganje sa liderom, ali su istovremeno odgovorni za svoje dužnosti. Izgleda da Kurti ne funkcioniše tako. Loše za njega. Danas Kurti nije smenio gospodina Veljiua, već samog sebe, izbegavajući tako državne odgovornosti prema građanima u ovom teškom trenutku za sve”, poručio je Hoti u objavi na svojoj Fejsbuk stranici.

Zaplet u odnosima DSK i Samoopredeljenja krenuo je sinoć kada je posle najave Hašima Tačija o uvođenju vanrednog stanja Kurti rekao da je to ekstremno i nepotrebno, da bi zatim Veljiu saopštio da DSK podržava predlog Tačija i da Kosovo mora hitno da uvede vanredno stanje.

Kurti je zbog toga danas odlučio da smeni Veljiua.

Izvor: Kosovo Onlajn

Avdulah HotiAgim VeljiumAljbin KurtiVlada Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva