:

:

TV Most

Foto: Kljan Kosova

clock

Maj 11, 2021   17:23

0

71

Hoti: Kurti dobio svu dokumentaciju iz dijaloga sa Beogradom

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti ponovio je danas da je, pri primopredaji dužnosti novom premijeru Aljbinu Kurtiju i njegovom kabinetu, prosledio sav materijal iz procesa dijaloga sa Beogradom.

Potpredsednik vlade Besnik Bisljimi je, pre šest dana, u izveštaju pred parlamentarnim Odborom za spoljne poslove, naveo da od Hotijeve vlade nisu dobili gotovo nikakvu dokumentaciju vezano za dijalog.

Hoti je, međutim, napisao na Fejsbuku da je još 30. aprila objavio pojašnjenje u vezi s materijalima predati Kurtiju u vezi sa dijalogom sa Beogradom i ponovo objavio to objašnjenje.

"Sva dokumenta o dijalogu predata su aktuelnom premijeru prilikom predaje dužnosti. U toj fascikli su se našli sledeći dokumenti: Položaj Republike Kosovo u dijalogu sa Srbijom – Detaljan izveštaj na 29 stranica o hronologiji svih dešavanja u vezi sa dijalogom, samiti, sastanci na visokom nivou u Briselu, sastanci koordinatora za dijalog, posete posrednika za dijalog u Prištini, komunikacija sa opozicijom, koordinacija sa Vašingtonom, sastanci sa ambasadorima Kvinte i ambasadorima EU u Prištini u vezi sa dijalogom i izvršenim pripremama", napisao je Hoti.

On je poručio da je otvoren za saradnju i spreman da pruži nove informacije o procesu dijaloga dok je bio premijer privremenih prištinskih institucija, prenosi Kosovo onlajn.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva