:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk

clock

Jul 11, 2020   13:54

0

81

Hoti najavio mogućnost uvođenja vanrednog stanja na Kosovu

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je danas moguće proglašenje vanrednog stanja na Kosovu zbog situacije izazvane pandemijom kovid-19.

Hoti je to je najavio nakon virtuelnog sastanka održanog sa gradonačelnicima Kosova.

"Obavestio sam predsednike opština da uz ovaj trend porasta onih koji su zaraženi virusom kovid-19, moramo razmotriti proglašavanje vanrednog stanja na Kosovu", napisao je Hoti u objavi na Fejsbuk nalogu.

Istakao je da je Vlada Kosova posvećena stvaranju dodatnih zdravstvenih kapaciteta u Univerzitetsko kliničkom centru Kosova, regionalnim bolnicama i privatnim bolnicama, da vlada poveća kapacitet testiranja i decentralizaciju testiranja u regionima i privatnim bolnicama, kao i da se angažuje zdravstveno osoblje na nivou mesta.

"Biće nam potrebna mnogo bliža koordinacija inspektorata da nadgleda sprovođenje mera, uz podršku policije. Savet gradonačelnika u okviru Asocijacije kosovskih opština podržava nove mere Vlade Kosova, uključujući vanredno stanje, u borbi za sprečavanje širenja kovid-19 za spašavanje života građana", poručio je Hoti.

Naglasio je da vanredno stanje ne znači paralizu poslovanja i institucija, već ovlašćuje nadležne institucije da preduzmu brze i fleksibilne mere protiv novonastale situacije.

Izvor: Kosovo Onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva