:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Jul 12, 2020   18:54

0

117

Hoti: Rigorozne mere u suzbijanju virusa, za sada ne i vanredno stanje

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je danas da su odlučili da povećaju medicinske kapacitete u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Nabavićemo još više testova, razmišljamo o novim merama, vodimo se iskustvima drugih zemalja, moramo biti rigorozni u starim, a nove mere ćemo razmatrati, rekao je Hoti na konferenciji za novinare u Prištini.

“U konsultaciji centralnog i lokalnog nivoa vlasti donosićemo nove strategije u borbi protiv virusa, za sada ćemo insistirati na rigoroznoj primeni starih a pratćemo procedure za uvođenje vanrednog stanja”, rekao je Hoti, ne isključivši mogućnost pokretanja postupka za uvođenje vanrednog stanja.

"Kao što vidite iz podataka, situacija se pogoršava, mi smo gotovo na granicama zdravstvenih kapaciteta. Dajemo sve od sebe da stvorimo dodatne kapacitete", rekao je Hoti.

Hoti je rekao da će svi oni koji ne nose maske i ne drže distancu biti kažnjeni.

"Dodatne mere koje će predložiti danas biće rigorozne, maske, distanca, higijena, jer samo ovim merama spašavamo živote, i biće kažnjeni svi oni koji te mere ne poštuju", rekao je kosovski premijer.

Izvor: Kosovo online

KiMHotikoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva