:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2020   8:22

0

137

Hoti: U Vašingtonu o velikim infrastrukturnim projektima

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će se na sastanku delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući razgovarati o velikim infrastrukturnim projektima, ali nije isključio mogućnost da se razgovara i o drugim temama.

 

Dodao je da je povodom tih projekata pripremljena lista sa kojom će "stupiti u dijalog".

"Naš dogovor za ovaj sastanak bio je da razgovaramo o velikim infrastrukturnim projektima koji integrišu ekonomije Kosova i Srbije", rekao je Hoti za prištinsku televiziju T7.

Hoti je naveo da je važno dotaknuti sve teme na sastanku delegacija Kosova i Srbije u Vašingtonu 4. septembra i ponovo istakao "uzajamno priznavanje dve zemlje, a zatim i normalizaciju odnosa".

"U državnom je interesu da otvorimo sve teme i da zaključimo poglavlje o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Optužuju me da nisam rekao ništa novo. Ali već tri meseca govorim jedno. Treba održavati međunarodno partnerstvo", istakao je Hoti, prenosi Kosovo onlajn.

On je podsetio da je Priština izašla sa svojom platformom koja je predstavljena svima.

"To znači uzajamno priznavanje dve zemlje, a zatim i normalizacija odnosa. Insistiraju da budem kreativan. Ovde nema kreativnosti", rekao je Hoti.

Naveo je da se pitanja koja su na čekanju, kao što su, kako je naveo, ratna odšteta, obaveze koje se tiču ljudskih prava i pitanja nestalih osoba "mogu rešiti između dve nezavisne države na osnovu međunarodnih konvencija".

Poručio je da će se nakon postizanja ekonomskih sporazuma u Beloj kući u Vašingtonu, ostatak dijaloga nastaviti u Briselu.

"Postoji koordinacija između Evrope i Amerike. Dakle, deo dijaloga o ekonomskim sporazumima završava se u Beloj kući, dok se ostatak nastavlja u Evropi uz podršku Francuske i Nemačke", naglasio je Hoti.

Izvor: T a n j u g

Avdulah HotiVašingtondijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva