:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2019   20:21

0

96

HR: Još tri prekršajne prijave zbog veđanja Srba

Policijska uprava (PU) šibensko-kninska podnela je još tri prekršajne prijave zbog incidenta u Đevrskama kada su na nacionalnoj osnovi vređani vlasnik i gosti tamošnjeg kafića srpske nacionalnosti, izjavio je glavni direktor policije Nikola Milina.

On je rekao da je podignuta i kaznena prijava zbog pretnje, koja se u istom mestu dogodila mesec dana ranije, prenosi Hina.

„Na osnovu prijave vlasnika, podnesene su još tri prekršajne prijave, a za sada je zbog tog događaja policija podnela ukupno pet prekršajnih prijava“, izjavio je Milina.

Dodao je kako su svi prekršaji povezani s vređanjem na nacionalnoj osnovi.

Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog pretnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi iz jula ove godine.

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku napadača koji su u Uzdolju, u opštini Biskupija, istoga dana fizički napali i povredili goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali utakmicu beogradske Crvene zvezde i švajcarskog Jang bojsa.

Kazao je da policija ne povezuje počinitelje ova dva događaja, kao i da u njihovom otkrivanju sarađuju i sa susednim policijskim upravama.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva