:

:

TV Most

Foto: Slobodna Dalmacija

clock

Januar 27, 2020   18:35

0

174

Hrvati proteruju Kineza zbog pevanja ustaških pesama

Kinez Sze Iat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša, proteran je iz Hrvatske na tri meseca piše "Slobodna Dalmacija".

 

Posle glasnog pevanja ustaških pesama tokom gledanja prenosa rukometnog finala između Hrvatske i Španije na benzijskoj stanici u Grubinama Lunga je privela hrvatska pogranična policija.

Lung je uhapšen u ponedeljak kada je objavljen snimak na kojoj se vidi kineski državljanin kako peva ustaške koračnice tokom finala Evropskog prvenstva u rukometu.

Istragu je sprovela granična policija posle čega je Lung priveden u Prekršajni sud Makarske u Imotskom.

Protiv njega je podneta optužnica zbog narušavanja javnog reda i on je po hitnom postupku priveden u sud.

"Radilo se o pesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", rekla je Željka Radošević iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Osim prekršajnog postupka, policija je sprovela i postupak u skladu sa Zakonom o strancima.

Kako kineski državljanin ima privremeni boravak u Hrvatskoj, izrečena mu je kazna otkazivanja boravka i zabrana ulaska u Hrvatsku na tri meseca. Čim kazna postane pravosnažna 44-godišnji Kinez moraće da napusti Hrvatsku.

Ovo nije prvi put da je Lung, iz istih razloga, prijavljivan za remećenje javnog reda.

Početkom februara prošle godine Lung je privođen posle objavljivanja snimka na kome se vidi kako on u jednom Imotskom kafiću i ispred njega zajedno sa još jednim kineskim i jednim hrvatskim državljaninom peva navijačku pesmu "Neopisivo"  i podiže desnu ruku u vis kličući "Za dom spremni".

Izvor: RTS

KinezHrvatskaustaške pesmeproterivanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva