:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2020   14:46

0

336

Hrvatska neće dopustiti državljanima Crne Gore ulazak u Hrvatsku

Hrvatska je danas donela odluku da otvori granice, ali samo za deset zemalja. Međutim, na tom spisku se nije našla Srbija, ali ni Crna Gora, što je veoma iznenadilo naše komšije, koji su pre samo nekoliko dana saopštili da će Hrvati od 1. juna sigurno moći da uđu u njihovu državu.

Naime, crnogorski mediji kao udarnu vest prenose odluku Hrvata da ne podignu rampu za Crnogorce. Ovakva odluka je usledila samo nekoliko dana nakon što je premijer Crne Gore Duško Marković najavio da će Crna Gora, koja je "corona free" otvoriti granice od 1. juna i da će među prvima u tu zemlju moći da uđu državljani Hrvatske.

- Prvih dana juna Crna Gora će otvoriti granice za one zemlje koje budu ispunjavali epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje. Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Albanija, Grčka - rekao je Marković.

Podsetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas da će granice biti otvorene za turiste deset zemalja.

- Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Letonija, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković.

On je rekao da su prema analizi i epidemiološkim slikama, ovo zemlje "u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo doneti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju, koja je već napravljena za dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu.

Izvor: Telegraf

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva