:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 23, 2020   11:26

0

110

Hrvatska šalje dodatne vojnike i helikoptere na Kosovo

Vlada Hrvatske usvojila je Nacrt predloga odluke o učestvovanju Oružanih snaga Hrvatske u operaciji podrške miru Kforu na Kosovu, prema kom se povećava hrvatski kontigent u Kforu sa dosadašnjih 40 na 150 pripadnika i sa dva helikoptera Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

 

U Nacrtu predloga, koji je usvojen na sednici 19. novembra, podseća se da je Hrvatski sabor 31. oktobra 2018. doneo odluku o učestvovanju Oružanih snaga Hrvatske u operaciji podrške Kforu na Kosovu, u skladu sa kojom u 2019. i 2020. godini se može uputiti do 40 pripadnika, sa dva helikoptera.
Ukazuje se da je trenutno u operaciji Kfora raspoređen 33. hrvatski kontingent sa 38 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i dva helikoptera Hrvatskoga ratnog vazduhoplovstva, a područja razmeštaja su Priština, Uroševac i kamp pored Peći, prenosi Kosovo onlajn.
Prošle nedelje, hrvatski mediji su preneli da je ispraćen 34. hrvatski kontingent u NATO operaciju podrške miru KFOR na Kosovu, a da su 20 pripadnika 34. hrvatskog kontingenta KFOR krenula iz Zagreba drumskim putem prema Kosovu, preko Crne Gore i Albanije.

 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva