:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2019   11:48

0

248

Hrvatska: Skandal u vojsci, piloti prevozili švercera oružja

U hrvatskoj vojsci izbio je novi skandal pošto su trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije.

 

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije, preneo je Dnevnik Nove TV.

"Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak", kazao je brigadni general Mato Mikić, komandant Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

"Ovo je izolovani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mere da sprečimo takve slučajeve", dodao je Mikić za Novu TV.

Ministar odbrane, Damir Krstičević, izvinio se građanima u, kako je rekao, ime cele Hrvatske vojske zbog trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku, koji su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja preobučenog u pilotsku uniformu.

Trojica pilota su sada pod istragom civilne i vojne policije,a Krstičević, uz izvinjenje kaže da to nisu vrednosti, kako je naveo, "pobedničke Hrvatske vojske". "Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti", rekao je Krstičević za zagrebačku N1, prenosi Indeks.

"Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolirani slučajevi. Hrvatska vojska će pobijediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sustava", rekao je Krstičević, koji je osnovao Komisiju koja će, kako se navodi, analizirati ovu situaciju i predložiti mere za "obračun" s ovakvim situacijama.

"Žao mi je, izvinjenje svima", poručio je Krstičević.

A na pitanje kako je reagovao na ovaj slučaj, Krstičević je rekao da su hrvatski piloti "sjajni dečki", što su, kako je rekao pokazali i u domovinskom ratu.

"Bićemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Kazna mora biti na razini", rekao je ministar.

Izvor: T a n j u g, RTS

HrvatskaRatno vazduhoplovstvošverc oružjapiloti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva