:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 21, 2023   9:46

0

122

Hrvatski ministar spoljnih poslova o sastanku u Ohridu: On obavezuje

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman, koji je u Briselu učestvovao na sastanku Saveta za spoljne poslove EU i Evropskom humanitarnom forumu, komentarisao je sastanak koji je u nedelju održan u Ohridu na temu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Hina prenosi da je Grlić Radman rekao da "kakav god" dogovor da su postigli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, on "obavezuje, sa ili bez potpisa".

"On je predstavljen kao dogovor dveju strana. Ja sam izdvojio izbegavanje bilo kakvih mogućnosti da se taj dogovor ne poštuje. Nužna je implementacija dogovora, ali nužno je i izbegavati nepoštovanje kasnije, kada govorimo o članstvu u EU i perspektivi u EU, da EU zadrži sve one kriterijume i standarde koje su morale ispuniti sve članice", rekao je sinoć Grlić Radman novinarima u Briselu.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je EU popustljiva prema Srbiji.

"Ne mogu o tome da govorim, ali sam kazao da, bez obzira na dogovore, oni ne bi trebalo da budu nagrada nekome, već dogovor realne situacije".

I kompromis je uvek deo dogovora dve strane koje su možda imale suprotna gledanja na neke stvari.

"Ali, ponavljam, svi oni koji žele da uđu u EU, kao što je i Hrvatska, moraju da poštuju evropske vrednosti, kriterijume i standarde koji su zadati na tom putu", rekao je Grlić Radman.

Izvor: T a n j u g

Gordan Grlić RadmanOhridSrbijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva