:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2019   13:18

0

84

Humanitarna aukcija slika za Dnevni centar "Podrži me-9 januar"

Branko Milošević slikar iz Banja Luke ponudio je Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji da sa svojim kolegama slikarima podrži akciju i projekat Odbora za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici. Humanitarna aukcija slika će biti otvorena 26. novembra u 12 časova u Muzeju Republike Srpske i izložba će trajati do 30. Novembra, saopšteno je iz Odbora.

Slike je doniralo 14 slikara iz Republike Srpske i Srbije i sav prihod od prodatih slika biće uplaćen za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici.

“Posebno hvala  slikaru Branku Miloševiću na divnoj humanoj ideji i svim slikarima njegovim kolegama koji su donirali svoje autorske radove. Posebno nas je impresioniralo kako je Milošević rekao na prvom našem susretu, citiram, već odavno želim preko Vas gospodine Arlov i Odbora  koliko ja mogu da pomognem naš narod na Kosovu i Metohiji, a ovaj projekat zaslužuje pomoć cele Republike Srpske. Hvala i Muzeju Republike Srpske i direktoru Miladinu Saviću koji nam je bez reči ustupio prostor i svu potrebnu pomoć za ovu za nas veoma važnu humanitarnu aukciju slika”, kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.

Uz humanitarnu izložbu slika na otvaranju aukcije učestvovaće deca sa posebnim potrebama iz JU "Sunce" iz Prijedora, a biće prikazana hronologija gradnje dnevnog centra "Podrži me-9 januar".

Arlov poziva sve koji žele i koji mogu da dođu, kupe sliku i tako pomognu ovaj veliki humani projekat namenjen onima kojima je pomoć neophodna, deci i mladima sa posebnim potrebama. “Da ovaj Centar bude njihova druga kuća i poklon Republike Srpske. Pozivamo sve u Republici Srpskoj da do 30. novembra pozovu humanitarni broj 1412 i sa 1 KM pomognu izgradnju prvog dnevnog centra na Kosovu i Metohiji ili uplatom na žiro račun Odbora: 55510000134196445. Kad ga svi zajedno izgradimo kao da smo manastir sagradili!”, poručuje Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva