:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2015   12:21

0

140

Humanitarna pomoć iz Novog Sada i Bačke za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić se u ime Vlade Srbije zahvalio građanima Bačke i Novog Sada koji su na ovaj način pokazali brigu o sunarodnicima na KiM, kojima su dostavili humanitarnu pomoć koja se sastoji od školskog pribora i sredstava za higijenu.

Đurić je istakao da ovu Novu godinu na KiM dočekaju više od 20.000 srpskih đaka i studenata koji, kako je rekao, sa radošću primaju podršku i ljubav koju dobijaju iz drugih delova Srbije.

"Mislim da poruka solidarnosti koji svaki od ovih paketa sa sobom nosi znači mnogo više od materijalnog. Neraskidiva veza koja postoji između Novog Sada i KiM demonstrirana je stalnom brigom i gradonačelnika Novog Sada i svih ljudi koji predstavljaju južnobački Okrug i naše institucije na severu Srbije", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM se zahvalio građanima Bačke i cele Vojvodine što su sa i na ovaj način uz građane na Kosovu i Metohiji istakavši da to narodu ovde puno znači.

Uručenju pomoći učestvovao je i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Zoran Milošević koji je istakao da kao što su deca sa KiM dobro došla u Novi Sad tako i oni danas pokazuju da na ovom prostoru žele da budu prisutni ne samo materijalno nego i sa "emocijom ljubavlju koja će trajati godinama i stolećima".

Milošević se zahvalio i Kancelariji za KiM navodeći da su donirali oko 900 paketa školskog pribora, ali i tri palete sredstava za higijenu.

Školski pribor, namenjen školama u Metohiji i na teritoriji Kosovskog upravnog okruga i paketi higijene (sapuni i deterdženti) namenjeni Eparhiji raško-prizrenskoj, dar su dece, roditelja i nastavnika Grada Novog Sada.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević izjavila je novinarima da ovo nije prva pomoć južnobačkog Okruga Kosovu i Metohiji i da pomoć puno znači i pokazuje da Srbi na KiM nisu sami.

"Ja bih se zahvalila posebno deci koja su od svog džeparca izdvajala sredstva da pomognu svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji, to je jedna veoma jaka i lepa podrška na putu koji jeste težak a kojim mi i naša deca idemo",rekla je Radosavljević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva