:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Septembar 18, 2019   15:29

0

187

Humanitarni turnir za svetinje i višečlane porodice na Kosovu

U sportskoj hali u Lapljem Selu održava se humanitarni turnir u basketu i stonom tenisu. Sav prihod od takmičenja biće namenjen ugroženim srpskim višečlanim porodicama i svetinjama na Kosovu.

Bratislav Bogdanović je ovaj turnir organizovao uz pomoć humanitarne organizacije „Svi za Kosmet“ iz Beograda. Po njegovim rečima, ova organizacija godinama sprovodi poklonička putovanja ljudi iz centralne Srbije po Kosovu i deli pomoć ugroženim porodicama i manastirima.

„Ovo je prvi put da se u opštini Gračanica organizuje turnir ovakvog tipa, što bi se reklo `Srbi sa Kosova, za Srbe sa Kosova`. Organizacija `Svi za Kosmet` organizuje turnir i sav novac ide u fond za mnogočlane porodice”, naveo je Bogdanović za RTV Kim.

Čast da otvore turnir imali su košarkaši mlađi od osamnaest godina. Kažu da ih je okupila humanost.

„Puno mi znači ovaj turnir, pre svega, zato što je humanitarnog karaktera. Zato sam se i odazvao, a košarku i inače treniram“, kazao je Milan Jovanović.

„Učešće na ovom turniru meni je prilika pre svega za druženje, ali i pomaganje, jer je turnir humanitarnog karaktera za naše svetinje na Kosovu i ugrožene porodice. Za turnir sam saznao tako što sam video plakat, okupili smo ekipu i došli da se družimo i igramo“, rekao je Nikola Kukureković.

„Bavim se košarkom zato što mi se taj sport najviše sviđa, i najbolji sam u tom sportu. Odazivam se uvek ovakvim pozivima jer su humanitarog karaktera“, kazao je Dimitrije Jančetović.

Poziv je prihvatio i sportski sudija iz Kosovske Mitrovice Siniša Trpković koji je, kako kaže, "tu kako bi sve bilo u najboljem redu".

„Najbitnije je da igrači ostanu profesionalni, ipak je sve ovo humanitarnog karaktera. Prema nekim mojim informacijama, mislim da će biti ukupno oko 15-16 ekipa“, istakao je Trpković.

Pored mlađih, učesnici turnira su i stariji od osamnaest godina koji će na teren izaći nešto kasnije.

Prijava ekipe u stonom tenisu za ovaj humanitarni turnir iznosla je 400 dinara, za basket 3+1 iznos je bio 1.000 dinara

Izvor: Radio KiM

KiMLaplje Selohumanitarni turnir
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva