:

:

TV Most

clock

Maj 01, 2020   9:57

0

492

Humanost za Kosovo i Metohiju ne prestaje

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srske od danas 1.maja do 31. maja pokrenuo je i otvorio humanitarnu akciju preko humanitarnog broja 1412 Telekoma Republike Srpske za dovršetak izgradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Odbor nije prestao sa radom ni sada, u ova dva meseca velike svetske pandemije virusa korona  i izolacije. 

Centar je veliki projekat Odbora, veličine je 714 m2, ukupne vrednosti sa gradilištem i administrativnim procedurama oko 280.000 evra namenjen za veliki broj dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Prvi ovakav centar na Kosmetu koji je započet sa gradnjom 18.avgusta 2019. godine, ako situacija dozvoli, planirano je da se zavši i otvori 19.avgusta 2020.godine na Preobraženje gospodnje i preda se na korišćenje rukovodstvu i članovimma Udruženja roditelja "Podrži me". 

Zahvaljujući humanosti Republike Srpske i Odbora do sad smo uradili mnogo, a bilo bi još više da nas kao i celi svet nije zahvatila ova pošast virusa korona. Potrebno je još 100.000 evra da ga pripremimo za planirano useljenje.

Mi  ne smemo stati usprkos situaciji. Naša humanost prema Kosovu i Metohiji mora trajati i biti u ovim teškim vremenima. Ns smemo ih zaboraviti, moramo biti uz njih. Nama je u ovoj situaciji teško, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji duplo teže. Deci i mladima sa poteškoćama u razvoju je najteže! Zato i hoćemo da njima izgradimo drugu kuću i damo na korišćenje da se u njoj osjećaju slobodnije. 
Građevinske raadove ili drugu fazu izgradnje koje izvodi GP Invest 1980 Radoš Petrović koje nam je od velike pomoći moramo nastaviti čim se stvore uslovi za to.

Ovim putem molimo sve humane ljude u Republici Srpskoj da u maju pozovu 1412 i pomognu da dovšimo ovaj humani projekat koji će trajno stajati kao spomenik velike humanosti i pomoći Republike Srpske za naše Kosovo i Metohiju.

Sad kada vidimo da je zdravlje najvažnije, sada kada svi trpimo, pomozimo onima kojima je najteže, pomozimo ovoj deci i mladim ljudima da dobiju svoju drugu kuću na Kosovu i Metohiji.

Očekujemo pomoć od svih koji su čvrsto obećali, a ova ih sutuacija malo poremetila i odložila pomoć.

Svi koji mogu neka odvoje 1 KM  i poklonie za izgradnju prvog ovakvog centra na Kosovu i Metohiji. Ako to uradimo uradićemo veliko humano delo. Naše malo njima mnogo znači. Kao da smo manastir sagradili.

Znamo da je sada ekonomska situacija teška prouzrokovana pandemijom.   Budimo humani, a ko može neka pomogne pozivom 1412 ili  putem žiro računa Odbora 5551000034196445

Zahvaljujemo svima koji su do sad pomogli. Pomozite koliko možete. Pozovite od 1.do 31.maja 1412. Humanost je plemenita vrlina.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i MetohijiPodrži meRepublika SrpskaKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva