:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2022   10:13

0

156

I Herson i Zaporožje tražiće od Putina prijem u Rusiju

Vlasti Hersonske i Zaporoške oblasti zatražiće od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotri prihvatanje tih oblasti u sastav Rusije nakon referenduma.

"Obratićemo se ruskom predsedniku u narednih nekoliko dana", izjavio je za agenciju TASS zamenik predsednika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Predsednik pokreta "Mi stojimo uz Rusiju" Vladimir Rogov takođe je za TV kanal Solovjev rekao da će vlasti Zaporoške oblasti zatražiti od Putina da razmotri prihvatanje regiona u sastav Rusije nakon referenduma.

"Koliko ja razumem obrazloženje procesa, zahtev će biti razmatran narednih dana", precizirao je Rogov.

Prethodno je lider samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Ukrajini Leonid Pasečnik najavio da će kasnije danas pripremiti dokument kojim se od Putina traži da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

RusijaUkrajinaratreferendumZaporožjeHersonska oblast
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva