:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Jun 08, 2023   16:54

0

138

I ove godine uspešno gađanje pripadnika RV PVO u vazdušnom prostoru na poligonu ,,Šabla" u Bugarskoj

Na poligonu ,,Šabla” nedaleko od Varne, pripadnici Vojske Srbije i Bugarske armije, izveli su  bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru. Delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja je prisustvovala vežbi , predvodio je državni sekretar Nemanja Starović. 

Sedmo gađanje koje pripadnici našeg Ratnog vazduhoplovstva i PVO izvode sa kolegama iz oružanih snaga Republike Bugarske, završeno je i ove godine visokim nivoom preciznosti i izvanredne pogocima, istaknuto je u saopštennu Ministarstva odbrane. 

Navedeno je da su pogođeni svi ciljevi predviđeni za uništenje čime su i ovoga puta i raketne jedinice za PVD i lovačka avijacija pokazale odličnu osposobljenost posada i posluga.

Po ciljevima u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, pripadnici 250. raketne brigade dejstvovali su iz raketnih sistema „neva“ i „kub“, a pripadnici 204. vazduhoplovne brigade raketama vazduh–vazduh iz aviona MiG-29.  

Državni sekretar Starović i načelnik odbrane Bugarske armije admiral Emil Eftimov, u prisustvu komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnika Duška Žarkovića, čestitali su pripadnicima jedinica protivvazduhoplovne odbrane koji su realizovali gađanje.

Završnom gađanju na poligonu ,,Šabla" prisustvovali su i pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, ambasador Republike Srbije u Sofiji Željko Jović i izaslanik odbrane Republike Srbije u Sofiji potpukovnik Željko Simić.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva