:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2019   20:45

0

151

I Srbi u Frankfurtu obeležili Dan primirja

Povodom Dana pobede u Prvom svetskom ratu održana je komemoracija kod spomen-krsta na Srpsko-ruskom oficirskom groblju u Frankfurtu.

Pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu i izaslanstva Ministarstva Odbrane Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj organizovana je svečanost na Srpsko-ruskom oficirskom groblju u Frankfurtu i odata počast palim borcima, saopštili su organizatori.

Nakon parastosa usledilo je polaganje venaca i minut ćutanja a zatim su intonirane himne Republike Srbije i Ruske Federacije u prisustvu Generalnog konzula Republike Srbije u Frankfurtu Branka Radovanovića, izaslanika odbrane Republike Srbije u SR Nemačkoj pukovnika Dejana Cimbaljevića kao i generalnog konzula Ruske Federacije u Frankfurtu Aleksandra Borisoviča Bulaja.

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Srba, koji žive u Frankfurtu i okolini.

U sklopu ovogodišnjeg obeležavanja Dana pobede u subotu je bio organizovan koncert srpskog pevačkog društva "Mokranjac" brodu "Nautilus" na Majni, a u nedelju je u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu održano predavanje "Srpska vojska u Africi" Pukovnika Dejana Cimbaljevića i Andreje Lovića Andre.

Izvor: RTS

FrankfurtDan primirja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva