:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2021   19:20

0

198

I u Zubinom Potoku vakcinacija stanovništva odvija se nesmetano

Vakcinacija u Zubinom Potoku kao i u ostalim srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije,  odvija se bez problema.  Prema rečima dr Tatjane Vlašković, direktorice Doma zdravlja u Zubinom Potoku, poslednje 2 nedelje veće interesovanje za  vakcinaciju, naročito mladih. Do sada je u srpskim sredinama na KiM prvom dozom vakcinisano više od 28 hiljada građana.

“Vakcinacija nije prekidana, ne samo u Zubinom Potoku nego u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. Vakcinacija se obavlja nesmetano od kraja decembra. Vlada Republike Srbije i Kancelarija za KiM obezbedili su dovoljne količine vakcina za sve građane”, rekla je Vlašković i dodala da su građanima na raspolaganju vakcine četiri proizvođača.

Prema njenim rečima do sada je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji prvu dozu primilo preko 28000 osoba, drugu dozu 27500 a buster dozu preko 3500 građana.

“U poslednje dve nedelje povećana je zainteresovanost za vakcinaciju, a najviše me raduje da je sve više mladih koji se odazivaju vakcinaciji jer su uvideli da je to jedini način da prebrodimo ovu bolest”, naglasila je dr Vlašković.

Ona je istakla da, uz dobru organizaciju Kancelarije za Kosovo i Methiju i koordinatora imunizacija srpskog stanovništva na KiM nastaviće nesmetano da se odvija.

Izvor: TV Most

KiMZubin Potokdr Tatjana Vlaškovićvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva