:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2015   16:02

0

318

Ibarski Kolašin: Održan Svetosavski bal

Bal je započeo izvođenjem himne u čast i slavu prvog srpskog arhiespiskopa i prosvetitelja. Po blagoslovu protojereja Milana Kevkića, usledilo je Kraljevsko kolo kojim su nekada na srpskim dvorovima i otvarani balovi.

Pred odabranim posetiocima, odevenim u toalete prilagođene svečarskom trenutku, članovi Kulturno umetničkog društva “Mokra Gora“ su uvežbanim koreografijama i adekvatnim kostimima i nošnjama, još jednom približili igre koje su karakterisale nekadašnje balove. Naratori, Jovana Cvetnić i Milan Anđelković, su tokom nadahnute večeri, između prepoznatljivih tonova valcera, kaljinke, sirtakija, podsetili i na delo i značaj velikog srpskog pisca Grigorija Božovića, jer se upravo 2015. navršava 135. godina od rođenja ovog znamenitog Kolašinca.

U odnosu na prethodni, ovogodišnji bal u Ibarskom Kolašinu bio je bogatiji i za nastup članova crkvenog hora“Nušić“ iz Kosovske Mitrovice.

Organizaciju još jednog Svetosavskog bala , podržala je pored opštine Zubin Potok i Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije.

Ne možemo tačno predvideti šta će nam doneti treći Svetosavski Kolašinski bal, ali je svakako Javno preduzeće “Stari Kolašin“, domaćin i organizator ovogodišnjeg, ostvarilo pun efekat dovođenjem i nastupom Miloša Radovića, vokalnog soliste RTS-a, čije suptilno baritonsko izvođenje, medijski gotovo zaboravljenih, starogradskih i evergrin melodija, nikoga od prisutnih nije ostavilo ravnodušnim.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva