:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Oktobar 14, 2019   17:51

0

113

IBCM: Počela nova akademska godina

Svečanim prijemom studenata, danas je na Međunarodnom poslovnom koledžu u Mitrovici (IBCM), obeležen početak nove školske godine.

Dobrodošlicu studentima, u južnom kampusu IBCM-a, poželeli su šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova i izvršni direktor IBCM-a Hari Tumola.

Apostolova je tom prilikom izjavila, da je ove godine Kancelarija EU na Kosovu, izdvojila dodatna sredstva za finansiranje IBCM-a, u iznosu od 2,4 miliona evra, za period od 2018-2022 godine.

Prema njenim rečima, kvalitetno obrazovanje koje pruža IBCM svim zajednicama na Kosovu, dokaz je da se novac poreskih obveznika EU, troši na najbolji mogući način.

"Imamo velike ambicije. Nadamo se da će IBCM postati samoodrživa institucija koja će imati jednu od glavnih uloga u regionalnom obrazovanju. IBCM je doneo nove vrednosti na Kosovu: kvalitetno obrazovanje kojim se mladi osposobljavaju za tržište poslova, pomirenje u okviru Balkana jer privlači mlade iz svih zajednica u regionu i unapređuje njihove međusobne veze. Poseban akcenat je stavljen na obrazovanje marginalizovanih grupa i pripadnike manjinskih zajednica“, - kazala je Apostolova.

Izvršni direktor IBCM-a Hari Tumola, smatra da za nove studente dolazak na IBCM predstavlja početak novog života i novog načina razmišljanja, dok za starije studente današnji dan predstavlja nastavak procesa obrazovanja, ali i početak novih izazova i prilika.

"Ponosni smo na to, da smo jedan od retkih koledža u regionu, koji nudi jedinstven pedagoški model - praktično iskustvo, mogućnosti za istraživački rad i povezivanje sa industrijom. Javna administracija, zaštita i unapređenje životne sredine, međunarodna prodaja i marketing, kontrola kvaliteta hrane, ekonomija i statistika - neka su od najtraženijih smerova koje mi nudimo“, - kazao je on.

Nakon uvodnog izlaganja, direktorka Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova, odgovarala je na pitanja studenata.

Međunarodni poslovni koledž Mitrovica, ove godine upisalo je 83 brucoša, dok je ukupan broj studenata koji stiču znanje u ovoj obrazovnoj instituciji dvesta dvadeset tri (223).

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMIBCMKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva