:

:

TV Most

clock

April 23, 2021   21:00

0

156

Igor Popović: Formiranje ZSO jasno definisamo u šest tačaka Briselskog sporazuma

Intenzivni pokušaji Prištine da revidira Briselski sporazum i izbegne formiranje Zajednice srpskih opština u direktnoj su koliziji sa svim sporazumima postignutim u pregovaračkom procesu, naveo je u saopštenju pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.  

"Nema tog pojedinca u Prištini, a to svakako nije portparol takozvane Vlade, koji je vlastan da po svom nahođenju tumači sporazum i njegove odredbe", ukazao je Popović. 

On je ocenio da su "Izjave da Zajednica srpskih opština ne može biti monoetnička je potpuno neosnovana i predstavlja svojevrstan nonsens jer je ZSO upravo i dogovorena kao institucionalni oblik ostvarivanja prava srpskog naroda na KiM". 

"Briselski sporazum je ugovorna obaveza između Beograda i Prištine i kao takav, neispunjavanje određenih odredbi od strane Prištine, za sobom treba da vuče i određene sankcije", ukazao je Popović i dodao da je "formiranje Zajednice srpskih opština jasno definisano u šest tačaka Briselskog sporazuma i ona podrazumeva organizaciju sa jasnim izvršnim ovlašćenjima, upravljačkom i etničkom strukturom i tu pregovora nema". 

"Potpisano mora da se sprovede, potpis na Briselskom sporazumu mora da se poštuje, a sve naknadne "pameti"u Prištini da prihvate realnost sporazumne obaveze", zaključio je Popović.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMIgor PopovićBriselski sporazumdijalog Beograda i PrištineZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva