:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Septembar 21, 2021   10:37

0

195

Igor Simić: Problemi registarskih oznaka koje izmišlja Priština, postoje samo u njihovim glavama

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, izjavio je za jutarnji program TV Prva da je situacija na prelazima pod kontrolom i mirna, i ponovio da Srpska lista apeluje na građane da ostanu uzdržani i kako je rekao ne nasedaju na provokacije.

“Ali isto tako pozivamo Prištinu da prestane da širi jednostrane poteze i destabilizuje prilike na terenu. Danas će biti održana i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, tako da će i predsednik Vučić nakon toga moći da se obrati javnosti. Ono što je nama najznačajnije, on se juče u toku dana više puta obratio našim građanima i ponovio, ono što jeste osnovna politika predsednika Aleksandra Vučića i naše države, a to je mir, mir i mir. I mi smo za mir, pre svega zato što smo ovde svoj na svome. Ovi ljudi nisu izašli ne znam gde, već u atare svojih sela u blizini svojih dvorišta. Žele da obezbede poštovanje osnovnog ljudskog prava na čemu počiva i Evropska unija danas, a to je pravo na slobodu kretanja” rekao je Simić.

Simić je istakao da je predsedništvo Srpske liste juče, a i danas pozivalo građane da ostanu uzdržani i “ne nasedaju na provokacije jer nam je potreban mir”.

Simić kaže da je u odnosu na juče danas na Jarinju i Brnjaku tri puta veći broj građana. “To pokazuje odlučnost građana da istraju u svom opravdanom zahtevu, a to je da mogu da se normalno kreću. Problemi registraskih oznaka koje izmišlja Priština, postoje samo u njihovim glavama. Sa ovim registarskim oznakama Srbi mogu da se kreću kroz čitav svet, jedino ne mogu tamo gde Priština pokušava jednostranim potezima da im to onemogući” istakao je Simić za Prvu,.

Podsetimo, građani od juče ujutru mirno protestuju na Jarinju i Brnjaku, gde su postavili i barikade, zbog odluke vlasti u Prištini da ubuduće ne priznaju registraske oznake KM, GL, PR itd, koje izdaju policijske uprave gradova sa Kosova izmeštene u centralnu Srbiju, i da će građani sa registarskim oznakama gradova u Srbiji morati da uzimaju probne RKS tablice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSimićtabliceJarinjeBrnjakBriselski dijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva