:

:

TV Most

Foto: FSS

clock

Novembar 21, 2021   12:11

0

137

Igraćemo najlepše u Evropi

Pričalo se da će u Topli Do, nedaleko od Surdulice, u obilazak ovdašnje fabrike vode, Dragan Stojković sleteti helikopterom, kao neko božanstvo koje je uspelo da fudbalsku reprezentaciju Srbije lagano i nadmoćno odvede na Svetsko prvenstvo u Katar, ali to se nije dogodilo.

Popularni Piksi je pokazao da stoji čvrsto na zemlji, da je sasvim normalan čovek, koji samo radi svoj posao. Doduše, radi ga vrhunski, što je dokazao u dosadašnjem radu sa nacionalnim timom. Plasman u Katar nije nikakvo čudo, već posledica prepoznavanja potencijala igrača i vere u rad, metodologiju treninga, taktike i sistema.

- Pobeda je važna, ali meni je mnogo bitan način na koji se dolazi do pobede i do dobrih rezultata. Pobeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, poslednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspeh ne shvatam lično, već kao uspeh svih nas - uspeh srpskog fudbala - rekao je Stojković za "Novosti".

Na pitanje kakvi su planovi za SP, selektor lakonski odgovara da je Katar još daleko i da ima dovoljno vremena da se o tome razmišlja.

- Kada bih vam sada rekao kakvi su mi planovi i šta očekujem, šta ćete me onda pitati za dva, tri ili šest meseci? Ne bih imao više aduta. Uživajte kao što uživa cela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i verovali u ono što radimo - kaže selektor.

Cilj je postigut, Srbija se plasirala na SP, a način na koji je to postignuto učinilo ja da apetiti i očekivanja porastu. Stojković je svestan toga, ali veruje da to ne može negativno da se odrazi na rad nacionalnog tima i igrače.

- Takve stvari na mene ne mogu da utiču, kao što se videlo i u prethodnom periodu. Imam čiste ideje u glavi po pitanju tima, igre i ponašanja, uopšte svega što čini jedan fudbalski tim i jednu fudbalsku naciju. Mi jesmo fudbalska nacija i to smo dokazali - poručuje Piksi.

Selektor je svestan odgovornosti, svoje lične, kao i igrača tima koji predvodi.

- Ne smemo da razočaramo jer sam ja stalno govorio da Srbija mora da igra najlepši fudbal u Evropi i to tako mora da bude. Zašto? Pa, zato. Mislim da je tehnika nešto najlepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion žele da vide dobru igru i lepe poteze, mnogo šuteva i golova. Ja hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti - poručio je uz osmeh Dragan Stojković.

Izvor: Novosti online

fudbalPiksireprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva