:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Decembar 08, 2022   12:47

0

394

Incidenti u Velikoj Hoči; Stigla cisterna da zapleni vino Petrovićima

U Velikoj Hoči došlo je do incidenata, kada je specijalna jedinica ROSU došla sa cisternom da zapleni 42.000 litara vina u vinici Petrović. U trentuku kada je cisterna stizala meštani su kamenicama preprečili put zbog čega je došlo do sukoba sa policijom, koja pokušava da ih privede.

U međuvremenu, sin vlasnika vinice Milan Petrović popeo se na krov kuće i preti da će da skoči, ukoliko policija zapleni svo vino koje je ova vinarija godinama unazad proizvela. Članovi porodice Petrović su vidno potreseni celokupnom situacijom pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

Situacija u Velikoj Hoči je napeta, okupljeni su meštani koji ne dozvoljavaju policiji da izvrši zaplenu vina. Prisutni su i pripadnici Kfora albanskog kontigenta.

Policija odgurnula meštane od ulaza i sprema se da uđe u vinicu

U Velikoj Hoči sve napetija situacija. Kordon policije odgurnuo je okupljen narod od ulaza vinice. Carinska služba sa policijom i jedinicama ROSU ispred vinice pokušavaju nasilno da uđu i natoče vino.

Članovi porodice Petrović telima pokušavaju da spreče ulazak u vinicu.

U jednom trenutku vlasnik vinarije Srđan Petrović vezao se za električni stub moleći sve da to ne čine i da će platiti ako treba,  samo da ostave na miru njegovu porodicu i ovaj narod koji živi na svojoj zemlji i od svoje zemlje.

Pripadnici specijalne jedinice su u jednom trenutku bili nasilni i prema novinarskim ekipama pokušavajući da ih udalje od same vinarije.

Izvor: RTV Gračanica

vinarijaROSUVelika Hoča
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva