:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Septembar 30, 2020   18:17

0

102

Informacione tehnologije - novi smer na IBCM-u

Informacione tehnologije je novi smer koji Međunarodni poslovni koledž u Mitrovici (IBCM) otvara od ove godine.

“U pitanju je izuzetno traženi profil i sigurna sam da će naići na veliko interesovanje”, uverena je Mirjana Krsmanović, pomoćnik direktora IBCM-a i koordinatorka za međunarodne odnose.

Na IBCM-u u severnom delu Mitrovice, danas je organizovan “Info dan”, a budućim studentima predstavljeni su i ostali studijski programi koje nudi ovaj koledž.

Krsmanovićeva pojašnjava da su smerovi koje nudi IBCM menadžerski i sadrže nezaobilanu biznis komponentu, budući da im je cilj da što bolje pripreme studente za tržiste rada. U pitanju su Međunarodna prodaja i marketing, Menadžment u javnom sektoru, Menadžment u zaštiti životne sredine i pomenuti novi program koji je ove godine akreditovan - Informacione tehnologije.

“Moto koledža ‘od teorije do prakse’ je protkan kroz sva tri studijska programa. Svi naši studenti moraju da obave dve stručne prakse u toku svojih studija. Na taj način će se potpuno pripremiti za tržiste rada i kao rezultat svega toga, na IBCM-u imamo visoku stopu zaposlenosti naših diplomaca koja je oko 80%, što je zaista impozantan podatak i rezultat na koji smo mi izuzetno ponosni”, ističe Krsmanovićeva.

Godišnja cena studija na ovom koledžu iznosi 995 evra, ali su studentima, prema rečima Krsmanovićeve, na raspolagnaju i dodatni popusti.

Upis na IBCM-u traje do kraja oktobra, a predavanja za novu generaciju će krenuti početkom novembra, dodaje ona.

“IBCM je međunarodna insitutucija koja nudi kvalitetno obrazovanje na engleskom jeziku. Želela bih da iskoristim priliku da pozovem sve one koji su zainteresovani za IBCM da nam se pridruže i posete nas. Nalazimo se ulici Cara Dušana bb u Severnoj Mitrovici”, poručuje Krsmanovićeva. 

Pored osnovnih, IBCM nudi i Master studije u trajanju od dve godine. Naziv tog programa je Međunarodni menadžment i liderstvo. 

“Takođe, koledž poseduje moderne kampuse, potpuno opremljen i moderno uređen prostor po najvišim evropskim standardima - jednom rečju ambijent i idealno okruženje za sticanje novih znanja i veština. Studentske razmene koje se nude na IBCM-u preko ERASMUS+ programa, pružaju jedinstvenu mogućnost studentima da dobiju najbolju međunarodnu praksu i ostvare sve prednosti koje sa sobom nosi šestomesečni boravak u nekoj razvijenoj evropskoj zemlji”, pojašnjava dalje Mirjana Krsmanović. 

IBCM koledž je osnovan 2010. godine i trenutno se finansira od strane Evropske unije. Svi studijski programi i IBCM kao institucija su akreditovani od strane nemačke akreditacione agencije EVALAG. Pored nemačke akreditacije, ovdašnji diplomci dobijaju međunarodne duple diplome od strane partnera iz Danske i Litvanije. 

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMIBCMKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva