:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Jul 11, 2021   9:54

0

52

Inspekcija od ponedeljka pojačava kontrolu poštovanja mera

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Stamenković je rekao da su inspekcijske službe na terenu svih ovih dana, ali i najavio da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

"Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi", kazao je Stamenković za RTS.

Prema njegovim rečima, nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera.

"Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja - 50 posto manje prekršajnih naloga je izreceno. U toku juna je bilo 11 zabrana", rekao je Stamenković.

Prema njegovim recima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

"Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida-19", kazao je Stamenković.

Izvor: Танјуг

koronavirusStamenkovićepidemiološke mereinspekcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?