:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2021   13:44

0

111

Inspekcija prištinskog MZ u Dom zdravlja u Štrpcu tražila vakcine protiv Kovida

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdala je saopštenje u kojem se kaže da je Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja, praćena pripadnicima policije, upala danas u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, tražeći vakcine protiv Kovida 19.

Izvršen je pretres na Odeljenju za vakcinacije, kovid ambulanti i Odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja.

Inspektori su sačinili zapisnik, u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja upozoren je da je posedovanje „nelegalno nabavljenih vakcina“ krivično delo.

Ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja  adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Republika Srbija su tokom čitave epidemije preduzimali nediskriminatorske mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i to je jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija sprovodi masovnu vakcinaciju protiv Kovida 19, i pravo na vakcinu već ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?