:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2021   13:44

0

162

Inspekcija prištinskog MZ u Dom zdravlja u Štrpcu tražila vakcine protiv Kovida

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdala je saopštenje u kojem se kaže da je Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja, praćena pripadnicima policije, upala danas u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, tražeći vakcine protiv Kovida 19.

Izvršen je pretres na Odeljenju za vakcinacije, kovid ambulanti i Odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja.

Inspektori su sačinili zapisnik, u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja upozoren je da je posedovanje „nelegalno nabavljenih vakcina“ krivično delo.

Ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja  adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Republika Srbija su tokom čitave epidemije preduzimali nediskriminatorske mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i to je jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija sprovodi masovnu vakcinaciju protiv Kovida 19, i pravo na vakcinu već ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva