:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2021   12:30

0

38

Institut iz Prištine: Voda u Dečanima nije otrovna

Mikrobiološke analize uzoraka u slučaju trovanja stanovnika opštine Dečani su negativne, saopštila je Adnora Nurboja iz Instituta za javno zdravlje u Prištini i objasnila da to znači da voda u ovoj opštini nije otrovna.

Nurboja je za prištinski Kljan Kosova rekla da će, uprkos ovim rezultatima, narednih dana uzorci ponovo biti uzeti na testiranje.

Analize su, kako prenosi Kossev, rađene u mikrobiološkim laboratorijama ovog instituta kako bi se utvrdilo da li je ovaj slučaj povezan sa kontaminacijom.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj je sinoć, nakon sastanka sa članovima Štaba za upravljanje vanrednim situacijama i u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje u Prištini, saopštio da u Dečanima od utorka funkcioniše vodosnadbevanje.

On je apelovao na građane da vodu koriste samo za sanitarne potrebe i istakao da se voda za potrebe domaćinstva preporučuje za upotrebu tek nakon što se prokuva.

Ramosaj je rekao da su ovi kriterijumi na snazi do donošenja druge odluke.

U Dečanima je juče proglašena vanredna situacija nakon masovnog trovanja građana zbog, kako se sumnja, neispravne vode za piće.

Broj osoba sa simptomima trovanja u Dečanima se povećao i sada je 1.500.

Izvor: Танјуг

KiMDečanianaliza vode
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?