:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2023   17:27

0

54

Intenzivna obuka 72. brigade za specijalne operacije

U okviru redovnog osposobljavanja u zimskom periodu, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije realizovali su danas, u kasarni u Pančevu, protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini, kojoj su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Želimir Glišović i komandant brigade Miroslav Talijan, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Glišović je u kasarni "Ratko Nemanjić" u Pančevu u pratnji komandanta brigade Talijana ostvario neposredan uvid u osposobljenost pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka.

U skladu sa programom osposobljavanja, borbeni timovi su uvežbavali protivdiverzionu i borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavali tehnike veranja i realizovali gađanja iz različitih tipova naoružanja.

Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su u jedinicu primljeni početkom avgusta po "Projektu 5000", a rezultati koje pokazuju u procesu osoposobljavanja potvrđuju njihovu spremnost i motivisanost da savladaju velika psihofizička naprezanja i dostignu visoke standarde obučenosti pripadnika specijalnih jedinica.

Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane: Foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva