:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 12, 2019   10:29

0

123

Iran pozvao Britaniju da oslobodi njihov tanker

Iran je danas pozvao Veliku Britaniju da odmah oslobodi njihov naftni tanker koji je Britanska kraljevska mornarica zaplenila prošle sedmice zbog sumnji da je prekršio evropske sankcije, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Irana Abas Musavi.

"Ovo je opasna igra sa posledicama... legalni razlog za zaplenu nije osnovan...oslobađanje tankera je u interesu svih zemalja", istakao je Musavi, prenosi Rojters pozivajući se na iransku agenciju IRNA.

Strane sile treba da odu iz regiona jer su Iran i druge regionalne zemlje sposobne da osiguraju regionalnu bezbednost, poručio je Musavi.

Iran je upozorio i na recipročne mere ako tanker ne bude bio oslobođen.

Britanska vlada saopštila je u četvrtak da su tri iranska broda pokušala da blokiraju prolaz britanskom tankeru kroz Ormuški moreuz, ali da su se povukla posle upozorenja britanskog ratnog broda.

Velika Britanija podigla je na najviši, treći nivo, upozorenje za brodove, koji plove pod zastavom te zemlje u vodama Irana

Britanska kraljevska mornarica zaplenila je iranski tanker kod Gibraltara zbog sumnje da krši sankcije noseći naftu za Siriju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva