:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 28, 2020   11:05

0

150

Iranski predsednik najavio odmazdu za ubistvo Fahrizadea

Iran će se osvetiti za ubistvo naučnika Mohsena Fahrizadea u "odgovarajućem trenutku", poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani u televizijskom obraćanju.

 

Rohani je optužio Izrael za likvidaciju Fahrizadea, šefa iranskog programa nuklearnog naoružanja.

Naveo je da "ubistvo mučenika Fahrizadea razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje" i dodao da njegovo mučeništvo "neće usporiti naša dostignuća".

"Ponovo su zlikovačke ruke globalne arogancije uprljane krvlju plaćenika cionističkog režima. Naš narod je mudriji o cionističkog režima koji nam postavlja zamke. Iran će, u pravom trenutku, svakako uzvratiti za mučeništvo našeg naučnika", poručio je Rohani, prenosi Rojters.

Agencija ocenjuje da bi likvidacija Fahrizadea mogla da izazove konfrontaciju između Irana i njegovih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa i da dodatno oteža nastojanje novoizabranog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame.

Podsetimo, u Iranu je juče ubijen nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade – šef Organizacije za istraživanja i inovacije pri Ministarstvu odbrane Irana.

Prema navodima portala „Tajms of Izrael“, naučnika su nazivali „ocem iranske bombe“. Mediji takođe spekulišu da je Fahrizade bio „šef iranskog programa za nuklearno naoružanje“. Fahrizade je bio profesor fizike i oficir u iranskoj Revolucionarnoj gardi, pišu iranski mediji.

Izvor: T a n j u g, TV Most

IranRohaniMohsen Fehrizade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva