:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 15, 2019   11:01

0

216

Irinej o Đukanoviću: Neka mu Bog da pameti

Ono što sada čini i nagoveštava da čini predsednik Crne Gore Milo Đukanović izaziva čuđenje čitavog sveta, neka mu Bog da uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu celog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, izjavio je patrijarh Irinej u emisiji "Razgovor sa patrijarhom" objavljenoj na Jutjub kanalu TV Hram.

"Pokušaji i ta dela koju nameravaju da se učine čine da se svi vladari crnogorski prevrću u grobovima svojim, videći šta čini njihov naslednik, nažalost. Čovek koji sedi na prestolu Svetog Petra Cetinjskog, Njegoša, velikog srpskog pesnika i kralja Nikole, jednog mudrog vladara. Čude se tome da je na njihov presto došao čovek koji ratuje protiv Crne Gore, protiv Srba u Crnoj Gori", rekao je patrijarh.

On se zapitao šta su to Crnogorci, ako ne Srbi iz Crne Gore, dodavši da isto tako postoje Šumadinci, Vojvođani, Ličani, Bosanci, Hercegovci i drugi.

Kako kaže, žalosno je da čovek koji je na "tronu svojih predaka" čini ono što ni Turci nisu činili.

"Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu, ni komunisti, niti je iko drugi to činio, ali je došao Crnogorac da uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, koja je stvorila Crnu Goru, bez koje Crna Gora ne bi ni postojala. Da nije bilo srpske crkve, oni bi doživeli sudbinu prizrenskih komšija i primili islam i izgubili sve iz srpskog naroda", rekao je Irinej.

Kaže da Đukanović danas diže glas protiv Srba u Crnoj Gori, protiv srpske crkve i oduzima vekovnu imovinu srpske crkve i srpskog naroda.

"To što čini, to niko ne razume. Ja ne znam kako na to gleda svet, koji poštuje istoriju, poštuje nasleđe. Nadam se da će i oni reagovati i tog takvog čoveka dovesti do nekog saznanja. Nažalost, teško mi je to da kažem - ali srpski narod lepo kaže da je Poturica gori od Turčina", kazao je patrijarh.

Izvor: Танјуг

IrinejĐukanovićSPC u Crnoj Gori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva