:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2020   21:25

0

235

ISIS savetuje svojim članovima da ne idu u Evropu zbog koronavirusa

U novom broju info biltena Islamske države (ISIS) koji je objavila ”Al-Naba” uz infografik, ona preporučuje svojim pripadnicima da ne putuju u zemlje koje su žarišta koronavirusa, među kojima trenutno dominiraju one evropske.

Na poleđini novog broja biltena je na celoj strani objavljena grafika uz uputstva za ponašanje u borbi protiv epidemije koronavirusa. 

ID ističe savet da se ”veruje Bogu i u njemu traži utočište od bolesti”, ali i da "zdravi ne bi trebalo da idu u zemlje epidemije, a oboleli ne bi trebali iz njih da izlaze“, misleći pre svega na Evropu. 

Sa druge strane, i njihove aktivne ćelije deluju u zemljama gde takođe ima koronavirusa, ali gde je rat otežao procenu razmera epidemije (Sirija i Jemen), uz postojeće slučajeve u Alžiru, Egiptu, Iraku, Avganistanu, Indiji, Filipinima i Indoneziji. 

Kako prenosi portal ”Houmlend sekjuriti tudej”, ”Al-Naba” je pratila epidemiju od početka godine, i osim saveta svojim stanovnicima putem tih informativnih biltena, oštro je kritikovala kinesku, kako navode ”komunističku vlast” za širenje panike i lošu reakciju povom koronavirusa, ali i zlostavljanja Ujgura.

ID takođe podseća sledbenike da peru ruke, pokrivaju usta prilikom zevanja i kijanja i izbegavaju masovna okupljanja.

Izvor: RTS

ISISEvropakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva