:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 03, 2020   21:00

0

196

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Beču

Islamska država, bez pružanja dokaza, preuzela je danas odgovornost za teroristički napad u Beču u kojem su ubijene najmanje četiri osobe, javila je novinske agencije te grupe "Amak" na Telegramu.

 

Izjava terorističke Islamske države propraćena je fotografijom bradatog muškarca, navodnog imena "Abu Dagna Al-Albani", za kojeg se tvrdi da je juče puškom i mitraljezom napao ljude u kafićima u centru Beča, pre nego što ga je austrijska policija ubila, prenosi Rojters.

Napadač je zvanično identifikovan kao Kujtim Fejzulaj (20), koji je osim austrijskog, imao i državljanstvo Severne Makedonije.

Saudijska Arabija: Napad u Beču suprotan svim religijskim vrednostima

Saudijski državni ministar spoljnih poslova Adel DŽubeir osudio je danas napad u Beč i nazvao ga "groznim zločinom koji je u suprotnosti sa svim religijama i ljudskim vrednostima".

"Delimo sa prijateljima u Republici Austriji tugu zbog terorističkog zločina čija su meta bili nevini ljudi u Beču", napisao je Džubier, prenosi Rojters.

"Ovaj gnusni zločin i njemu slični u suprotnosti su sa svim religijama i ljudskim vrednostima i naglašava nam da terorizam nema religiju ili rasu", navodi se u njegovom tvitu.

Izvor: T a n j u g

Islamska državateroristički napadBečSaudijska Arabija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva