:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Januar 04, 2020   21:24

0

267

Ispaljene rakete na američku ambasadu i bazu u Iraku

Nepoznate osobe su izvele raketni napad u blizini štaba združenih snaga Iraka u provinciji Niniva, saopštila je arapska televizija „Al Arabija“.

Kako javljaju lokalni mediji, bio je granatiran kompleks vladinih zgrada u području gde se nalazi štab iračke vojske, a koji koristi američka vojska.

U "Zelenoj zoni" u Bagdadu, u blizini ambasade SAD, večeras je došlo do eksplozije, pošto je na ovaj lokalitet ispaljena raketa.
Eksplozija je potresla ovu visoko osiguranu međunarodnu zonu, gde se nalazi sedište iračke Vlade, američka i niz drugih ambasada.

Prema policijskim izvorima, nije bilo žrtava, a raketa je eksplodirala u blizini američke ambasade, prenosi Rojters.

Reporteri javljaju da je pogođena i baza gde se nalaze američke trupe, 80 kilometara severno od Bagdada, a povređenih nije bilo.

Ovaj incident desio se posle niza najava vrha Irana da SAD može očekivati odmazdu zbog ubistva generala Kasima Sulejmanija, koje je naredio američki predsednik Donald Tramp.

Iračka milicija Kataib Hezbolah upozorila je danas bezbednosne snage te zemlje da se drže podalje od američkih baza u Iraku, javila je televizija Al Majdin.

"Snage bezbednosti moraju se držati dalje od američkih baza i to na udaljenosti ne manjoj od hiljadu metara, počevši od nedelje uveče”, saopštila je milicija.

Izvor: RTV

IrakraketeSADambasadavojna baza
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva