:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2020   14:46

0

100

Ispunjeni svi uslovi za bezbedan povratak dece u školske klupe

Škole na centralnom Kosmetu spremne su za povratak dece u školske klupe. U novim uslovima koje diktira epidemiološka situacija, uz poštovanje svih mera prevencije, jedna od najvećih škola u Gračanici organizovala je rad u skladu sa preporukama nadležnog ministarstva. 

Direktor OŠ “Kralj Milutin” iz Gračanice, Vladimir Milkić ističe da je škola nakon onlajn nastave sve adaptirala i pripremila da se deca bezbedno vrate u klupe.

“Sve je spremno za početak školske godine u klupama, prethodnih nedelja radili smo online po preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a od ponedeljka deca konačno dolaze u svoje učionice i sve je spremno za njihov povratak,” kaže za RTV Gračanica direktor OŠ "Kralj Milutin” Vladimir Milkić.

Uz pojačanu kontrolu, veće angažovanje svih zaposlenih škola “Kralj Milutin” spremna je da se suoči sa svim novonastalim izazovima. Sekretar Vladimir Marković kaže da je rad škole izmenjen, deca su podeljena u manje grupe i sve mere zaštite se sprovode.

“Škola radi u izmenjenoj satnici, naime, ranije smo imali dve grupe više i niže razrede, a sada su i te grupe podeljene, što znači da je svako odeljenje podeljeno u dve grupe i u jednoj učionici neće biti više od 15 učenika, a klupe su raspoređene tako da je prostor između njih više od 2 metara. Škola je dezinfikovana, to su radile službe koje su za to stručne, i danas privodimo kraju završne radove,” rekao je Marković.

Marković apeluje na roditelje još jednom da prvog dana vode računa o distanci i nošenju maski, poseban akcenat stavio je na opšte zdravlje dece i zamolio da ukoliko deca imaju neke tegobe ne dolaze u školu a svi ostali izazovi i problemi rešavaće se u hodu.

Svi sa nestrpljenjem čekaju da đaci ponovo zauzmu svoje klupe, jer kako ističu iz ove obrazovne ustanove, deca su željna znanja, interaktivne nastave a i druženja sa svojim vršnjacima.

Izvor: RTV Gračanica

školaGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva