:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2019   16:49

0

244

Istraga eksplozije automobila u Novom Sadu, privedeno više osoba

Novosadska policija intenzivno istražuje pokušaj ubistva bivšeg policajca Dalibora Bogdanovića, a u toku su privođenja više lica iz kriminogene sredine i njihovo ispitivanje o okolnostima sinoćne eksplozije.

Neki od privedenih su bliski Bogdanoviću, a ima i onih sa kojima je ranije bio u sukobu.

Dalibor Bogdanović (42), zvani Boća, ranjen je sinoć kada je u novosadskom naselju Detelinara eksplodirala bomba ispod njegovog automobila.

Kako je rečeno u Urgentnom centru u Novom Sadu, gde je prebačen sa teškim povredama u svesnom stanju, sinoć mu je amputirana noga. 

U eksploziji nije povređen niko od prolaznika, ulica je odmah zatvorena zbog uviđaja, a detonacija se čula u većem delu grada.

Bogdanović je nekadašnji novosadski policajac, kome se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine. Jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Cvijetića. Osim njega, sa slobode se brane i Vladica Rakić, Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević i Božidar Bosnić.

Cvijetić, za koga su ova petorica sumnjali da je umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski 2016. i ranjavanje Nika Uskokovića 2017. godine, otet je 22. maja 2017. godine na Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije.

Na početku suđenja petorica osumnjičenih izjavili su pred sudijom da se ne osećaju krivim i tvrdili da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Izjavili su i da su Cvijetića, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namerava da učini još neko krivično delo.

Bogdanović je ranjen i pre pet godina kada je bio radnik policije i komesar za bezbednost FK Vojvodina. Ranjen je u ruku i stomak 3. oktobra 2014. godine, dva sata posle ponoći centru Novog Sada. Na njega je ispred lokala u Ulici Laze Kosića pucao Jovan Kecman Coja, vođa navijača FK Novi Sad "Korida". 

Oni su se prvo posvađali oko muzike u lokalu u kome su bili gosti, a potom je došlo do tuče u koju su se umešali i navijači, njihovi prijatelji.

Tada je Kecman izvukao pištolj, ispalio više metaka u Bogdanovića, pa pobegao.

Bogdanović je ranije bio lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Svojevremeno je radio i kao policajac, bio pripadnik Interventne brigade.

Zbog problematičnog karaktera i kontakata sa raznim sumnjivim osobama, poslednjih godina je raspoređen na administrativne poslove u Policijskoj upravi Novi Sad.

Kada je došlo do izmena u rukovodstvu FK Vojvodina, postavljen je za komesara za bezbednost ovog kluba.

Izvor: Танјуг

N.Sadhapšenjeeksplozija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva