:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2020   11:54

0

282

IT Butkamp: Za buduće polaznike sa KiM kursevi traju 15 nedelja

IT Butkamp, škola za prekvalifikaciju iz drugih sektora u IT sektor saopštila je da će kursevi za buduće polaznike sa KiM trajati 15 nedelja.

IT Butkamp je besplatna i neprofitna škola za prekvalifikaciju iz drugih sektora u IT sektor. Škola je osnovana od strane uspešnih ljudi iz dijaspore, a izvodi se u strateškoj saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Školuje juniorski kadar i namenjena je kandidatima bez formalnog IT obrazovanja. Sa radom je počela 2018. u Beogradu, a zatim se u 2019. godini proširila i na grad Niš.

Do februara 2020. godine 386 polaznika je završilo kurseve u Beogradu i Nišu, od čega je do sada 168 polaznika našlo posao ili praksu u IT kompanijama u Srbiji. Kursevi su besplatni za polaznike, ali se od izabranih polaznika očekuje istrajnost i motivacija. 

Za upis u školu postoji ozbiljan proces selekcije koji se vrši u nekoliko faza. Kursevi su do sada trajali 10 nedelja, ali je za buduće polaznike sa KiM predviđeno da traju 15 nedelja. Prijavljivanje za Onlajn besplatni kurs za teritoriju KiM vrši se preko sledeće stranice za prijavu: https://itbootcamp.rs/prijava/prijava-kim/

Dva kursa koja su postavljena u prethodnoj generaciji u Beogradu i Nišu bili su: Testiranje softvera (manuelno + automatsko: Java, Selenium) i Razvoj veb stranica .

Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva